NORGES RÅESTE VEGETARLANSERING?

21. januar lanserte den svenske hamburgerkjeden Max en helt ny meny med kun vegetariske og veganske alternativ. I en tid hvor mange velger «kjøttfri mandag» og forskere advarer mot at vi spiser for mye rødt kjøtt, synes valget naturlig.

– Vi har som mål at innen 2020 skal 20 prosent av alt vi selger være noe annet enn rødt kjøtt, forteller administrerende direktør i Max Hamburger, Richard Bergfors. – Kjøttforbruket er en av våre største klimautfordringer, og som en av Sveriges største restaurantkjeder er det derfor viktig for oss å tilby gode klimavennlige alternativer.


– Vi ønsker selvsagt å tilby et bredt og stort utvalg av både hvitt og grønt kjøtt. Det skal være raskt, enkelt og godt – uansett hva din preferanse er, forteller Bergfors.

 

Det var helt naturlig å kontakte vegetarbloggere og organisasjoner som fremmer vegetarisk og vegansk mat. – Dette er en interessant målgruppe for oss, og viktige ambassadører og sannhetsvitner på at den maten vi serverer er både god og sunn, forteller Fredrika Fredmark, PR-ansvarlig hos Max.


– Tilbakemeldingene vi har fått er svært gode og beviser at det er plass til vegetariske alternativer også hos en hamburgerkjede

«Jeg er superfornøyd og ønsker dette nye burgertilbudet hjertelig velkommen. Mange av mine venner, både veggiser og ikke-veggiser, har gått bananas allerede og bare ELSKER disse burgerne, så markedet er der.»
Jane H. Johansen, Veganmisjonen.com

Resultatet så langt er at pågangen har vært så stor at enkelte restauranter har gått tomme for enkelte av vegetarburgerne HVER dag den siste uken. – Det er svært hyggelig å høre, forteller Fredmark, – Noe som viser at burgerne våre er gode og at det er mange som ser på vegetar eller veganske alternativer når de vil spise.

 

Max er en av Involve! sine kunder. De har fire restauranter i Norge: Grønland i Oslo, Egertorget i Oslo, Lier og Ringsaker. De planlegger å åpne 40 restauranter på sikt i Norge.