Wearables – The Internet of Things

Et nok så nytt buzzord; «wearables». Foreløpig må de stort sett kobles opp mot en smarttelefon eller lesebrett for å ha funksjonalitet. De fleste har ikke helt skjønt poenget ennå. Men internasjonale markedsanalyser viser at:

 

  • Det vil bli en stor vekst i salg og bruk av wearables i årene som kommer. Globalt regner man med en vekst på 35 % i året.
  •  
  • Smartwatch leder utviklingen av wearables og globalt regner man med en salgsvekst på 41 % i året de neste 5 årene. Smartwatch vil representere 60 % av det totale wearable-markedet i år, og analytikere mener det vil øke til 70 % innen 2019.
  •  
  • Apple Watch har kickstartet hele dette markedet og har allerede 40 % av smartwatchmarkedet.
  •  
  • Apple og Google vil dominere markedet siden disse utgjør 90 % av mobilplattformene.

«The Internet of Things» kobler oss og verden sammen. En trådløs, global vev der de tekniske dippeduttene trigger sansene dine, måler og responderer. De hjelper deg å stresse ned, løser hverdagslige oppgaver, responderer på dine ønsker, måler treningseffekt, gir deg oversikt over din helsestatus og gir deg virtuelle opplevelser som overgår det meste. De skal gjøre hverdagen din enklere, presentere muligheter, gi deg viten og underholde. Googlebriller blir en del av hverdagen, smart glass som alltid er pålogget veven er i bilen, ved sengen, på jobben, på bussholdeplassen.

 

Barn født i dag vil ta det som en selvfølge at alt og alle er koblet sammen. Kanskje egentlig en vakker tanke? Menneskeheten har opp gjennom historien kriget og skapt avstand til hverandre. Teknologien påvirker oss på nye måter. Teknologien blir sanselig.

 

The Internet of Things og Wearables vil endre hele samfunnet; helsevesen, transport, undervisning, arbeidsforhold, handel, kunderelasjoner. Det meste.

 

Innhold og kommunikasjon med kunder vil tilpasses denne nye virkeligheten med nye arenaer for opplevelser og respons.

 

Snart kommer kunstig intelligens robotene – hvor som helst nær deg og spør om det er noe de skal gjøre.

 

Se film fra Havas Worldwide om nye digitale gadgets og trender

Kilder: Business Insider, Havas Wordwide, Digitaltrends