Categories
Arbeid Design & Identitet

Oslo Brød

NYTT DESIGN

PÅ BRØDPOSE FOR LOKALT OSLO BRØD

Bakehuset ønsket forslag til et nytt og sterkere Oslo motiv til sitt lokale Oslo brød. Oslo er en by med mange små husholdninger og dette ønsket Bakehuset å ta hensyn til i utvikling av et eget Oslo brød. De laget et lite brød som bidrar til å hindre matsvinn i de små husholdningene. Brødet er tilpasset dagens brødpreferanser med grovhet og nøkkelhull.

Oppgave

Utgangspunktet var å lage et helt annet uttrykk enn det som var på eksisterende pose. Involve stod helt fritt i å velge stil, men designet måtte gi sterke assosiasjoner til Oslo og brødet skulle tydelig oppfattes som et brød for folk i Oslo. Brødet inngår i serien «Våre minste» brød, og hovedmålgruppen er mindre husholdninger, urbane og moderne forbrukere.

Løsning

Vi gikk for en frisk og vågal løsning som garantert ville synes i brødhyllen. Litt Andy Warhol aktig stil med moderne illustrasjoner av kjente elementer som byen vår har å by på av tjenester, natur og severdigheter. Og ikke minst et velkjent Oslo ikon, nemlig tigeren. Et moderne, ungt og fargerikt design.

Categories
Arbeid Design & Identitet Foto & Video Pr & Rådgivning

Flåklypa-spillet

Spillet om Flåklypa Grand Prix

LANSERINGSKAMPANJE

Spillet om Flåklypa Grand Prix er basert på tidenes mest populære norske spillefilm og tidenes mestselgende norske PC-spill.

I spillet møter vi de folkekjære og kjente karakterene Solan, Ludvig og Reodor Felgen, fra Kjell Aukrusts eventyrlige verden og Ivo Caprinos animerte filmsuksess. Flåklypa er en svært populær merkevare i Norge, og det ble stilt høye forventninger til re-lanseringen av Norges mest populære pc-spill.

Oppgave

Involve skulle stå for lansering av spillet. Det betydde blant annet at vi skulle levere:

idéutvikling, lanseringskampanje og kommunikasjonskonsept, forslag til kanalvalg og uttak, optimalisering og justering etter lansering, kommunikasjon og uttak, samt leveranser innen PR og advertising.

Løsning

Vi brukte Flåklypa Grand Prix-merkenavnet for alt det er verdt, og utnyttet alle tilgjengelige midler for en gjennomført og tydelig kommunikasjon.

Vi klippet sammen reklamefilm som gikk på TV2 og produserte flere versjoner av gameplaytrailere. I tillegg laget vi AdShells til de største T-banestasjonene i Oslo, samt en spesialdesignet invitasjon til journalister og influencere med unike spillkoder for å teste spillet.

 

Markedsføring, reklamefilmer, PR og influencersamarbeid bidro til at vi nådde satte mål i hver fase av lanseringen.

 

Mockup_Mobil
Flåklypa_ÅretsJulegave

En av de som var med på Folkefinansiering av spillet, Fredrik Eldholm blir intervjuet av NRK. Han fikk en tur i den ekte Il Tempo Gigante som premie for å ha investert penger i utviklingen av spillet. Involve stod for mediestrategien til dette.

Resultat av lanseringskampanje

Potential reach: 19 753 040

 

Fordelt på:

 • 49 presseklipp i nasjonale og lokale aviser og magasiner.
 • 7 podcast-episoder om spillet. 
 • 8 live-streamere på Twitch.
 • 2 blogposts. 

 

I tillegg ble Spillet om Flåklypa Grand Prix kåret til Årets Spillprodukt og Årets Julegave av Elektronikkbransjen.

Categories
Arbeid Design & Identitet

Butinox Fargekart

BUTINOX INTERIØRMALING 2021-2022

NYTT FARGEKART

Fargekart er et nyttig hjelpemiddel i butikk til valg av farger og type maling. For Scanox er det viktig å få vist det brede utvalget av farger de har, samt få presentert nyheter og trender innenfor interiørmaling på en inspirerende måte.

Oppgave

Involve fikk i oppgave å presentere 124 ulike farger, samt gi inspirasjon ved å vise ulike innemiljøer med anbefalte fargekombinasjoner som står i stil til hverandre. En presentasjon av de ulike malingskvalitetene mht produktegenskaper og glansgrad var også viktig å få med. Totalt sett måtte fargekartet oppfylle Butinox sin oppgave om hjelp til «enkel fornyelse».

Som inspirasjon ble det laget fargekaker til de ulike miljøbildene for å gi tips om gode fargekombinasjoner!

Categories
Arbeid Design & Identitet

Butinox Pakningsdesign

BUTINOX INTERIØR MALING

NYTT PAKNINGSDESIGN

Butinox Interiør maling er en serie kombinasjonsmalinger som innebærer at man kan bruke samme maling på flere typer underlag, enten det er slette vegger, panel eller lister, en så kalt 3-i-1 maling.

I serien finnes også nyheten Butinox Premium Matt, en eksklusiv matt maling med sperrende egenskaper som gjør at man slipper grunning, en 4-i-1 maling.

Oppgave

Butinox Interiør skulle fornye både sortimentet og emballasjedekoren. De ønsket et «paraplynavn» for hele serien, samt tydeligere produktnavn og salgsargumenter på emballasjen. Involve fikk i oppgave å utvikle nytt emballasjedesign i kombinasjon med en navneprosess.

Løsning

«Butinox Enkel fornyelse» var naturlig å bruke som paraplynavn siden begrepet allerede var innarbeidet og «historien» for Butinox. Ved å ta det i bruk på emballasjen ville man ytterligere styrke eierskapet til «enkel fornyelse». Malingens kvaliteter er også utviklet nettopp med tanke på «enkel fornyelse», dvs kombinasjonsmalinger.

Enkel og forståelig kommunikasjonen på selve emballasjen sikrer også «enklere valg», samt bruk av samme fargekode på ny emballasje slik at forbruker kjenner igjen produktet.

 

Ny emballasje – trygghet i valg:

 

Emballasjen er tydelig på hvilket rom malingen passer til.

Emballasjen er tydelig på hvordan malingen vil se ut på veggen.

Emballasjen er tydelig på hvilket underlag den kan brukes på.

Emballasjedesignet er estetisk som gir løfte om et trygt sluttresultat.

 

Categories
Arbeid Design & Identitet

Kikut Chalet

KIKut Chalet

VISUELL PROFIL

På et chalet ca. 1050 meter over havet ligger Kikut – selve indrefileten i Norges mest eksklusive og unike område. Med ski-in, ski-out, spektakulær utsikt og unike solforhold er Kikut Chalet på Geilo et hytteprosjekt av de sjeldne.

 

15 tidløse fritidsboliger skal realiseres. Og her er det ikke er spart på noe. Kikut Chalet er tidløse, eksklusive fritidsboliger for de kompromissløse, med alt du forventer av det ultimate hyttelivet.

Oppgave

Et slikt byggeprosjekt fortjener intet annet enn en like eksklusiv og gjennomført visuell profil.

 

I første omgang var vår oppgave å lage logo, emblem, typografi, fargepalett og en minimanual. Deretter utviklet vi tomteskilt, prospekt, vedlegg til prospekt og print annonse.

Løsning

Hvert element i den visuelle profilen, fra farger til fonter og tone-of-voice, er nøye valgt for å gi det eksklusive uttrykket som er Kikut Chalet.

 

Se og blad gjennom hele prospektet her

 

Og hele vedlegget her

Categories
Aktuelt

Vi søker PR/kommunikasjonsrådgiver

Vi søker PR/kommunikasjonsrådgiver

Vi skal utvide vår PR-avdeling, og ønsker en kollega som kan jobbe både strategisk og operativt med kommunikasjonsoppgaver for norske og internasjonale kunder.

Vi søker deg som har erfaring som kommunikasjonsrådgiver, der du også har bidratt i innsalg til nye kunder og utarbeidelse av kommunikasjonsstrategier. Du har oversikt over medielandskapet og generelt god forståelse for bruk av sosiale medier og influencer marketing.

Kanskje du har jobbet for deg selv en stund, har egen portefølje og kunne tenke deg tilbake til et sosialt og kreativt miljø?

Vi har et bredt spekter av kunder, og derfor må du være i stand til å sette deg inn i komplekse problemstillinger, og kommunisere dette på en engasjerende måte til riktig målgruppe.

Stillingen vil bli sentral i den videre veksten av PR-avdelingen. Du skal bidra med din faglige kompetanse til større kommunikasjonsprosjekter, eller til kampanjer og konsepter i samarbeid med de kreative i byrået. 

Arbeidsoppgaver

 •  
 • Rådgivning
 •  
 • Medietrening og krisekommunikasjon
 •  
 • Mediekontakt
 •  
 • Innholdsproduksjon
 •  

 

Kvalifikasjoner:

 

 

 • Du har relevant utdanning og gjerne byråerfaring
 •  
 • Du kan jobbe både operativt og strategisk
 •  
 • Du skriver godt på norsk og engelsk
 •  
 • Har god kjennskap til bruk av digitale kanaler og influencer marketing
 •  
 • Erfaring innen medietrening og krisekommunikasjon

Her hos Involve møter du 40 flinke, sjarmerende og hyggelige kommunikasjonsfolk.

Du får være med å jobbe på mange ulike prosjekter og kunder. Vi har lave skuldre og flat struktur, og det blir mulighet for stor innflytelse over egen arbeidsdag.

Send skriftlig kortfattet søknad og CV til PR teamet ved ingalill@involve.no eller byråleder chris@involve.no. Svarfrist så raskt som mulig, og innen 20.12.2021. Vi gleder oss til å høre fra deg!

 

 

Involve er et komplett kommunikasjonshus og består av flere kompetanseområder: reklame, design, PR, sosiale medier og content, grafisk rådgivning og formidling samt et bredt spekter av digitale tjenester. Hos oss jobber vi sammen og tverrfaglig på tvers av kompetansefelt for å skreddersy løsninger etter kundens behov. Involve er et norskeid byrå, men er en del av Havas – et av verdens store reklamenettverk. Involve PR er også en del av Nordic PR Partners, et godt samkjørt nordisk PR-nettverk.

Categories
Arbeid Pr & Rådgivning

Zalando

Zalando

Involve! har siden 2018 vært ansvarlig for alle Zalando sine corporate PR-aktiviteter i Norge.

 

Det innebærer løpende informasjon til det norske finansmarkedet om selskapets økonomiske utvikling, som kvartalsrapporter og annen forretningsmessig informasjon. 

 

Zalando, som en av Europas ledende e-handelsaktør, har fokus på innovasjon og teknologi. Selskapet utvikler stadig nye og forbrukervennlige konsepter, blant annet for å treffe kundenes krav til mer bærekraftige handelsløsninger, sirkularitet og mangfold.  Vi bidrar til, og sikrer at markedet generelt, og kundene spesielt får skikkelig og relevant informasjon.

Categories
Arbeid Pr & Rådgivning

Amazon Prime Video

AMAZON PRIME

Involve var Amazon Prime Video’s PR byrå i Norge. Som en ganske ny og ukjent aktør, var det vår oppgave å promotere og skape oppmerksomhet rundt nye serier og lanseringer på det norske markedet. Dette innebar presseturer til internasjonale showcases, pressekonferanser og film og serielanseringer.

Categories
Aktuelt

Sosiale Medier: 10 tips for å lykkes med Instagram

Sosiale Medier: 10 tips for å lykkes med Instagram

Visste du at omtrent 2.7 millioner nordmenn har profil på Instagram? Av disse er det 41% som bruker appen daglig.

Motivasjonen til brukere for å være på Instagram er gjerne underholdning, poster fra venner eller for å få inspirasjon. De aller færreste oppretter en profil kun for å følge med på hva en aktør gjør. 

 

Vi har samlet våre 10 beste tips til hvordan du som merkevare likevel kan lage innhold som gjør at folk har lyst til å følge deg.

Post information alert from hand with megaphone or loudspeaker on a phone with pin like. Flat cartoon announce notification banner sign on a yellow background. 3d render

1. Lag en strategisk posteplan


Planlegging er key! Få oversikt over tanker, ideer og sesongbaserte poster. Kjør en workshop og utarbeid en god plan for hva som skal postes og når. Husk å følge posteplanen konsekvent.

 

 


2. Bruk relevante hashtags


Fordelen med hashtags er at de lar deg bli synlig utover din egen følgerbase, og på de temaene du ønsker synlighet i. I tillegg bidrar de til å øke engasjement og du når bredere ut.


Lag en liste med 10-20 relevante hashtags: markevare-, målgruppe-, tema- og postspesifikke. Det er greit å ta utgangspunkt i den samme lista, men ikke bruk de samme hashtaggene i samme rekkefølge hver gang. Da skjønner algoritmen at du er “lat”, og lar innholdet ditt forsvinne i mengden. 

Med hashtags får du også god oversikt, siden du enkelt kan samle likt innhold under en og samme tag.

 

 


3. Gjenbruk!


Ta utgangspunkt i gammelt innhold som du vet har gått bra, og tweak det slik at det kan brukes igjen. Dette kan være et tema du tar opp, men gjør variasjon på, en video som får ny postetekst, eller et bilde som redigeres annerledes. Vær kreativ med gammelt innhold!

 

 


4. Vær streng med hva du poster


Konkurranser og oppfordringer er supert – hvis det ikke pushes på følgerne dine. Du vil helst at folk skal komme til profilen din fordi de føler at de får verdi og nytte av det. Er du grundig og litt streng på det du gjør, så kommer engasjementet krypende. Med andre ord, vær konsistent og post kun innhold som hører hjemme i dine kategorier og som er relevant for deg.

 

 


5. Post variert og ofte


Instagram er først og fremst en bildedelingstjeneste. Og selv om appen har lagt opp bra til andre formater, slik som video, så er det fremdeles bilder som gjør det desidert best. (Les: bildekarusell)


Det er en grei ting å ha i bakhodet, men det er dermed ikke sagt at du ikke skal poste videoer. Instagram favoriserer profiler som tar i bruk alle formater – dette viser at du putter en del jobb inn i kanalen.

Og målgruppen liker definitivt best en interessant feed med variasjon i både innhold og formater.

 

 


6. Konsentrer deg om organisk verdiskapning


Lag innhold på brukernes premisser – prøv å forstå hva de vil se, lese om, hva de blir inspirert av etc. 

Ha mindre fokus på antall likes du får, og økt fokus på hva det er du gjerne ønsker å formidle.

 

 


7. Engasjer (deg i) følgerne dine 


Spør, svar på alt, oppfordre til dialog og engasjement med quiz og polls i story.

Se hvem som følger kontoen din, og hold et øye med nye følgere. Gå innom profilene deres og kommenter på innhold som du liker.


Finn relevante og lignende kontoer som din egen og engasjer deg i innholdet på disse kontoene. Her kan du få god oversikt over hva som engasjerer en relevant målgruppe, og samtidig få din egen konto mer synlig.


Husk at det er viktig å utvise skjønn så ikke snik deg etter følgerne til konkurrenter. Bruk heller tid på å finne potensielle følgere på lignende kontoer. Driver du med eiendom kan du for eksempel sjekke interiørkontoer, boligstylister etc. 

 

 


8. Post på riktige tidspunkter


Grytidlig på morgenen hver dag (inkludert helgene!) er beste tidspunkt å publisere på. Nærmere bestemt mellom 05:00 og 06:00, og ikke på kvelden slik det var tidligere. 

Det er fortsatt flere aktive brukere på kvelden, men flere aktive = flere som kjemper om plassen. Det betyr at du forsvinner i mengden. Derfor får du best gjennomslag om morgenen når det er større sjanse for at følgerne dine lettere oppdager deg i mengden.

 


 

9. Vær dagsaktuell!


Du treffer veldig godt om du klarer å ta dagsaktuelle saker og spinne innholdet så det er relevant for egen merkevare. Gjerne med en dæsj humor!

 


 

10. Analyser og lær


For å hele tiden kunne forbedre innholdet du poster, er er analyseverktøyene på Instagram kjekke å bruke (du må ha businessprofil). Sjekk statistikk og innsikt om følgerne dine og finn ut hvilket innhold som fungerer og hva som ikke fungerer like bra. Deretter forbedrer og fortsetter med det som funker.

 

 

Trenger du hjelp for å komme i gang med Instagram? Eller for å finne tilbake til riktig spor? Ta kontakt med med oss, vi er klare til å hjelpe deg!


Referanse: Ipsos SoMe tracker Q3′ 2021

Categories
Aktuelt

Norway – home of slow TV, mountain hiking an techy wearables?

Norway – home of slow TV, mountain hiking an techy wearables?

Dato

Kategori

The creative Norwegian agency Involve, in Oslo, has renewed its deal with Havas. An important step for both parties, with a goal of a bigger impact in the Scandinavian market – and not least – the Norwegian market. A market and a people, which is maybe a bit different than you would think.

With this reinvigoration of the deal comes great promise of future collaborations, which will make a meaningful difference to brands seeking a position in the Norwegian market. A market full of surprises and an audience connected like no other.

 

The Scandinavian market and target audience is often seen as one. But for those of you who have researched it more or for those of you who have launched their brands here, it is well known that this isn’t quite the whole truth. Norwegians, Swedes and Danes share a lot of similarities, and a close friendship, both politically and culturally. A strong connection and shared heritage. We even speak the same language. But there are some major differences in consumer behavior, culture and mindset.

 

We won’t even start calling ourselves experts in the Swedish and Danish market, so we’ll let our loving neighbors tell their own stories, if they want to. But if you have the time, dear reader, sit down and let us tell you a bit about our market and consumers. Not a truly deep dive in, but maybe some things that might actually pique your interest. Let’s do this.

Stave Church from Viking Era

The Norwegians. The original Vikings ruling the oceans (sorry, Denmark). Those frostbitten, reserved people way up north. Those wool-wearing people who eat those absurdly strange dishes, like lutefisk and Smalahove. More accurate description; jelly-like cod pickled in lye and sheep heads on your plate, with teeth, eyes and all. Yes, we know… so maybe we’re sometimes a bit over the top creative and old fashioned when it comes to our traditional foods, but the Norwegian market is way up there when it comes to modern trends. We love to spend our money on quality products. And we love being first in line when it comes to technology. And, we’ve got money to burn.

 

Norwegians are, as you might have heard, a very active people. We love exploring and staying fit. Norway is surrounded by magical natural scenery, even in the biggest cities. Most of us just can’t get enough of the outdoors, summer and winter alike. We buy expensive, quality sports products and outdoor gear, to both keep us warm and look good, and Norwegians actually represent 20 % of global cross-country ski sales.

 

And that is with a total Norwegian population of just about 5,5 million… In a country roughly the same size as Germany with its 82 million people. So… we have enough free space to hike in and explore, to say the least.

Lofoten Islands

We love nature. It’s in our culture and in our blood. And most of us are born with skis on our feet, rumor says. Fact is that 80 % have been hiking in forests or mountains the last year. No wonder Norway has won more gold medals in the Winter Olympics than any other nation. Quite annoying for the Swedes!

 

Nature in Norway belongs to everyone – this is written by law. We have 1 million privately owned boats and 450 000 cabins, our second homes in the mountains and by the sea. And now recently, cabin sales have gone through the roof because of Covid-19. And it isn’t just city slickers who buy cabins. Even Norwegians who live in the mountains own a cabin, in the mountains. Yep, it’s true. It’s just the way it is and has always been.

winter-cabins-700x875
Winter cabins

We need our breaks from daily life and everyday stress. We need our “hygge”. And the cabin is the place we get our heads back on straight. Our national hiking organization DNT has more than 300 000 members and increasing – also among the younger generation, where sustainability is the trend and has been on the rise for many years. We are not expecting it to stop. Norway has a green soul, and more and more people see the need to keep it that way.

 

Green politics have been on the uprise for a long time. Right now, some of the main political parties are basically transforming Oslo from being a quite car friendly city to live in, to completely trying to wipe cars of the map. Removing parking space, both in urban and suburban Oslo, and basically forcing people to think and act differently. So, transporting yourself by foot, bike and public transport is most definitively the future. This trend is also growing in other cities and smaller places in Norway.

With all the strict laws and regulations regarding sustainability and taking extra care of our environment, comes change. One of the most visual changes are all the electric cars suddenly roaming around Norway. Actually, you might not believe this, but 50 % of all new car sales are electric vehicles. We have the most Tesla’s per capita in the world.

 

Companies want to be perceived as sustainable and nature-focused, without the transparent and poorly marketed greenwashing. They really want to change for the better, and many do. If you don’t, you´re out. If you fake it, people notice.

The new Oslo skyline – Barcode

This is reflected in “green” architecture as well. Oslo has the past 10 years become an architect´s playground, with an exciting and fast pace urban development, including new national museums and meeting places.

 

Younger Norwegians are early adaptors and tech-savvy. We love our gadgets, wearables and quality tech equipment. We are always online and can’t really exist without our smart phones, even though we like to think we try. Our cabins have wi-fi. Or at least 4G. We need to connect and be connected.

 

Many people traveling to Norway say that Norwegians are cold and reserved. We don’t go around smiling to strangers or even talking to them, especially on public transport. Some people even find us rude and impolite. And, “the Norwegian arm” is a well-known term (look it up!). But this is simply not the case and is misunderstood by many. It’s just a cultural thing. We keep our distance because we don’t want to bother people unnecessarily. We just don’t ask for help unless we really feel we need to. To us, this is what being polite and friendly is. But if you get to know us, like really know us, you are quickly like family to us.

 

Even when it comes to home improvements we stand out. We love refurbishing! We love painting our homes, on the inside and on the outside. There is something about reinventing ourselves and renewing our life that gives Norwegians immense pleasure. 40 % of us do some renovations and home improvements annually. Maybe quite natural since the Northern climate makes the home an important sphere. And not just homes. We also take great pride in taking care of ourselves, our skin, our body, our hair and our clothing.

 

In media we might have been late to the party in the past. Especially when it comes to TV. We had one channel until the beginning of the 1980s. NRK, the state driven conglomerate, ruled the nation. In many ways it still does with its high ratings and high standing in both radio, internet and TV. NRK was not long ago the first big TV-channel to officially introduce “slow TV”, showing an ordinary event in its full length. Like a full train ride from A to B, minute by minute. Exciting, right? Well, for Norwegians it was. A big success, resulting in even more bizarre slow TV concepts, like watching a clock being built for 24 hours.

 

17.-mai-pa-Karl-Johan-1175_1920-Foto_Nancy_Bundt-690x1024
The National Day

If you are still here, dear reader, let’s just quickly give you some last input… No-one celebrates their National Day, 17th of May, like Norwegians. The entire Easter week, Norway is almost evacuated, into the mountains skiing. Besides oil & gas, fish is our largest export article. And we LOVE Eurovision Song Contest!

 

To sum up, Norway is a really exciting market for brands to operate in, and also quite different than you might have thought.

 

At Involve PR & Advertising we really look forward to collaborating even closer with the global Havas network, deep dive into the vast  insights and tools,  and build tighter international relationships with experts, figuring out together how to build brands and make meaningful differences.

 

With love from Havas Norway
Involve

involve.no

Categories
Arbeid Pr & Rådgivning

Åpning Biogass

Åpning Biogass

FYLLESTASJON PÅ FURUSET

Involve bisto Linde Gass med åpningen av Norges første fyllestasjon for flytende Biogass på Furuset i Oslo. Sammen med ledende miljøpolitikere og fremtredende medier, ble snorklippen en nasjonal nyhet.

Categories
Arbeid Pr & Rådgivning

Hayu

Hayu

HAYU LANSERING I NORGE

NBC Universal lanserte sin nyeste strømmetjeneste «hayu» i Norden. Involve var lead agency og var ansvarlig for pressehåndteringen og influencer marketing.