Bruk dyret fullt og helt, både stykkevis og delt

Oppgave

Stykkevis&Delt handler om å utnytte ressursene fullt ut. Når norske bønder tar så godt vare på dyrene, får kjøttet en ekstra verdi – hvert eneste kjøttstykke teller. Det er verken bærekraftig eller etisk riktig å kun velge de edleste delene.

 

Nortura PROFF vil bidra til bevisstgjøringen rundt det å utnytte alle deler på dyrene ved å ta i bruk ”glemte” stykningsdeler som tidligere gikk til oppmaling.

Gjennom konseptet Stykkevis&Delt går de tilbake til røttene og tilbyr røffe stykningsdeler, samt gir inspirasjon til kokker rundt tilberedning av disse råvarene.

Løsning

Vi utviklet navn og designet logo for konseptet, samt utarbeidet visuell form på alt informasjonsmateriell. Videre ble det til lansering utviklet informasjons-foldere, annonser til fagpressen for restaurantbransjen, samt design og produksjon av wrapspapir for presentasjon av matretter.

 

Konseptet ble lansert høsten 2015 og ble en suksess. Hvert år har konseptet blitt utvidet med nye og spennende stykningsdeler med tilhørende  informasjonsmateriell. I 2017 ble logo og profil modernisert, samt at vi utarbeidet en stor inspirasjonsbrosjyre og nye fagpresseannonser og annet innsalgsmateriell.

I 2016 ble det solgt 190 tonn med ”glemte” stykningsdeler – som ble en dobling av salget året før. Totalt pr uke 44 i 2017 er det solgt 210 tonn med S&D produkter. Det er en vekst på 22,5% i forhold til 2016.

DETTE TILSVARER NÆRMERE 1,2 MILLIONER MÅLTIDER MED MATGLEDE, BÆREKRAFT OG GOD ØKONOMI FOR ALLE”

 

– Kommunikasjon- og merkevaresjef,

Annette Strøm hos Nortura PROFF