Kreativ 24/7

Grafisk designer Sondre Arthur Ternsten Bye ville bli kunstner, men så ble han fristet av den grafiske verden. Men Sondre er ikke bare kreativ på jobb, hele hjemmet hans er som et kreativt verksted. Å lage ting og finne nye løsninger er en del av livet hans, både på jobben og i fritiden. 

Hva er din kreative bakgrunn?

 Jeg tror først og fremst at min kreative bakgrunn er forankret i min ADHD og evnen til å hyperfokusere på en spesifikk ting. Det startet på barneskolen, hvor jeg satt hver eneste dag og tegnet i stedet for å følge med i timen. Så har det bare eskalert derfra.

 

Det er kreativitet og å skape noe som driver meg hver dag. Hvis jeg ikke lager og fikser ting, bruker jeg mye tid på å studere kule ting folk driver med på You Tube. Det er årsaken til at jeg i dag har hobbyer som sying av bøker, illustrasjon, møbelsnekring, lærarbeid, sykkel, klesdesign osv… Tror jeg har rundt 20 forskjellige hobbyer.

 

Kort fortalt; Ser jeg noe som jeg synes ser interessant ut, så vil jeg lære det.

Du er jo illustratør også. Hva tenker du om illustrasjon? Burde vi bruke det mer?


Jeg tenker illustrasjon er et fint multimodalt verktøy for å formidle budskap. Det egner seg også svært godt til animasjon. Man kunne absolutt bruke illustrasjon og tegning mer, når det er passende for jobben man gjør.

Hva er drømmejobben?


 Jeg har kommet frem til at jeg ønsker å jobbe mer innenfor digitalt design og Motion Design. Samtidig kommer jeg aldri til å slutte å bruke hendene til å skape ting.

Har du noen spesielle prosjekter på gang nå?

 Nå om dagen prøver jeg å lære meg hvordan jeg kan bygge mitt eget keyboard. En del av fritiden min går til å hjelpe venner med forskjellige «handyman» prosjekter, som bygging av utemøbler til veranda, bygging av custom møbler, som for eksempel sofa, sengeramme, benker og bord.

 

Om det er en dag jeg ikke føler for å gjøre hobby-ting, så sitter jeg som regel og eksperimenterer og prøver å lære meg mer innenfor design.

Hvor kommer sneaker-interessen din fra? Du har designet sneakers?

Jeg tror sneaker-interessen min kommer fra skating. Jeg har jo skatet i 8 år. Og som skater, sliter man ut en del sko. I senere tid har sneakr-interessen bare vokst. Jeg har i dag 15 par sko som jeg rullerer på å bruke, samtidig som det er stadig flere sko jeg ønsker meg.

Du har designet en sneaker selv?
​

Ja, jeg har jo designet en sneaker. Det er en morsom og litt kjip historie. Det var en periode hvor jeg illustrerte en god del sneakers, som jeg la ut på Instagram brukeren min @bybye.design. Så en dag kontaktet M.A.M.B Oslo meg. De er et lokalt streetstyle merke i Oslo, og de spurte om jeg kunne vært interessert i å designe en high-top sneaker for dem. Dette svarte jeg selvfølgelig ja til. Dessverre ble ikke skoen produsert av økonomiske grunner, men det var en kul greie å være med på.