SEO & SEM

Synlighet på nett gjennom SEO og SEM

I dag starter de fleste kundereiser på nett gjennom et søk i en søkemotor. Undersøkelser viser at over 9 av 10 kjøp starter med et søk i Google eller Bing i Norge. Det er her verdien av søkemotoroptimalisering (SEO) og søkemotormarkedsføring (SEM) ligger for din bedrift.

Og ikke bare starter det der – i noen kategorier fullføres kundereisen på nettet. Men det starter med å bli funnet. Derfor sørger Involve for at du er med NÅR og DER kunden starter sin kjøpsprosess.

Hva er forskjellen SEO og SEM?

SEO og SEM er to forkortelser som ofte blandes. Selv om begge disse har mål om å drive trafikk til hjemmesiden din, så er det to forskjellige taktikker.

 

En av de viktigste faktorene som du bør vurdere når det gjelder nettsidene dine, er SEO. SEO kan hjelpe deg med å nå dine mål om økt synlighet på nett. SEO har som mål at innhold på nettsiden din skal rangeres organisk så høyt som mulig i Google sitt søkeresultat. SEM løser dette ved å kjøpe annonseplasser i søkeresultatet. SEO blir ofte sett på som en langsiktig taktikk, mens SEM gjør at du raskt kan bli synlighet på relevante søk.

Hva passer for din bedrift?

Selv om begrepene SEO og SEM ofte brukes om hverandre, har de forskjellig synlighet på søkeresultat i Google. SEO og SEM kan selvfølgelig kombineres selv om de teknisk sett er to forskjellige taktikker. Hvilken strategi som passer din bedrift, kommer an på hva målsetningen din er.

Ønsker du raskt å få relevant trafikk inn på produkt- eller landingsside, teste ut responsen på nye produkter, eller booste en litt treg måned, så kan SEM være løsningen for deg. Hvis fokuset er langsiktig vekst, så er SEO veien å gå.

De fleste bedrifter som lykkes på søk, bruker en kombinasjon av begge. Vi ser at SEO og SEM er essensielle kanaler for bedrifter som ønsker å vokse. Kombinert, leverer de muligheter og nye kunder som er på søken etter dine tjenester og produkter.

Ta kontakt med Involve i dag, så hjelper vi deg med rett strategi for din bedrift!

Analyse av din nettside

Trenger du en partner for utnytte ditt potensiale på søk? Vi analyserer og veileder så du kan oppnå best mulig posisjon på Google. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat.

SEO

Hvordan får du best plassering organisk på søkemotorer? Vi hjelper deg med å oppnå best mulig plassering i organisk søk. Kontakt oss nå for mer informasjon om hva vi kan hjelpe deg med.

SEM

Klarer din bedrift å konkurrere når det kommer til betalt søk? Vi gir deg maksimal uttelling for minimal kostnad. Ta kontakt nå for å komme i gang med betalt søk.

Rapportering

Har du riktig datagrunnlag til å fatte de riktige avgjørelsene? Vi rapporterer kontinuerlig om din situasjon og optimaliserer underveis. Kontakt oss nå for en samtale om rapportering.

Morten Wasa

Head of Performance

Kontakt oss