TIPS TIL KOMMERSIELT BLOGGSAMARBEID

Helle Øder Valebrokk bak bloggen HellesKitchen er opptatt av at produkter hun skriver om passer hennes profil. Les hennes tips til et vellykket kommersielt samarbeid.

– Produktet jeg skal skrive om eller bruke må møte mine krav til hva jeg kan stå inne for. Jeg takker aldri ja til kommersielle samarbeid hvis produktet ikke stemmer overens med min profil, sier Helle Øder Valebrokk.

 

Dyrevelferd og miljøvern

 

­ Helle begynte å blogge for fem år siden på oppfordring fra en venn av en venn. Ved siden av å drive en av Norges mest populære matblogger, jobber hun både som matskribent og frilansjournalist. Hun inngår gjerne samarbeid med kommersielle aktører, men det gjør hun på sine egne premisser.

 

– Jeg har en klar profil når det kommer til mat laget fra bunnen av, dyrevelferd, miljøvern og bærekraftighet. Jeg kunne aldri takket ja til et samarbeid med en aktør som lager ferdigmat. Ei heller et produkt fra en produsent der jeg vet at dyrevelferden ikke er på topp. Det kan virke strengt, men dette gjør jeg for at mine lesere skal vite at jeg er tro mot det jeg står for, forteller den kulinariske bloggeren.

Hele Øder Valebrokk står bak bloggen HellesKitchen.org. Foto: Igor Nilsen.

Skap eget innhold

 

Helles viktigste suksesskriterier som blogger er å være nysgjerrig og følge sin egen profil.

 

­ – Ikke takk ja til hva som helst av samarbeid. Det kan svekke troverdigheten hos leseren. Vær personlig, men ikke intim. Vær overraskende og ikke forutsigbar. Ellers er det vikte å skape eget innhold, og ikke stjele fra andre. Dette er nemlig et utbredt problem blant bloggere. Les, spis, reis og opplev. Jeg stopper aldri å lære, og jeg er en bra blogger fordi jeg er nysgjerrig, forteller Helle.

 

Bærekraftig samarbeid

 

Strömstad Mat i Gallerian Strömstad har nylig inngått et samarbeid med et knippe matbloggere, og HellesKitchen er en av dem. Fordommene mot grensehandelen ble raskt lagt på hylla da Helle tok sin første tur til Strömstad Mat.

 

– Jeg har lenge vært skeptisk til svenskehandelen slik den har fremstått til nå. Kampen om lavkvalitetsprodukter til en billig penge appellerer ikke til meg. At det nå finnes en butikk som har alt jeg måtte ønske meg av fisk, kjøtt og delikatessevarer, som attpåtil tenker miljømessig, økologisk og bærekraftig er bare å applaudere. Et slik utvalg er det ingen butikk i Oslo som kan måle seg med, forteller Helle.

 

Les mer om bloggsamarbeidet med Strömstad Mat

Helles 3 tips til kommersielle aktører som ønsker å inngå bloggsamarbeid:

 

  •  Se etter bloggere som passer din profil og finn bloggere med klare profiler slik at samarbeidet virker naturlig.
  •  
  • Drøft idéer med bloggeren. Det kan være at en samtale kan frembringe bedre idéer slik at produktet kommer enda mer naturlig frem hos mottaker.
  •  
  • Be om tidligere arbeidsprøver fra samarbeid for å se hvordan bloggeren har løst oppgaven for andre kunder.
Gode bilder er essensielt i ethvert kommersielt bloggsamarbeid. Her er Helle i sitt rette element på Strömstad Mat. Foto: Igor Nilsen