Legg lammelåret på grillen og få perfekt påskemiddag

AGA Propan og Flying Culinary Circus presenterer en enkel oppskrift som vil imponere alle gjestene dine med ditt grilltalent denne påsken. Påsken er en tid for å samle familie og venner rundt et godt måltid, og ingenting setter stemningen som et saftig og velsmakende lammelår grillet til perfeksjon. Enten du er en erfaren grillmester eller nybegynner, følg denne oppskriften for å sikre en uforglemmelig smaksopplevelse.

Få tips fra ekspertene

Flying Culinary Circus er kokker verdt å lytte til når det gjelder å lage den beste grillmaten, og for dem, er en av de beste triksene å bruke grillen! 

 

Kokkegruppen har reist over hele verden, underholdt og kokkelert til både kongelige og kjendiser.  De har samlet 300 000 timer med inspirasjon, og har utviklet, designet og produsert testvinnere blant griller og tilbehør, med suksess i hele Norden. Derfor samarbeider Linde / AGA propan med Flying Culinary Circus, og resultatet ser du her.

Lammelår grilles

Her kommer Flying Culinary Circus sin oppskrift på det perfekte påskelammet.

Du trenger: 

1 stk lammelår
1 stk hvitløk med fedd
Olje
Salt og pepper

URTEOLJE

Olivenolje, rosmarin, timian, hvitløk

 

1. Gni inn kjøttet med olje, salt og pepper. Stikk hull med en skarp kniv og stikk hele hvitløksfedd inni, dette gir en meget god smak. 

2. Svi av kjøttet på direkte varme. Sørg for at du får en god stekeskorpe på alle sider.

3. Legg lammelåret på hvilehyllen og stek videre på indirekte varme.

4. Lag en urteolje med stavmixeren og pensle lammelåret med den underveis i stekeprosessen.

5. Stek på 150 grader til du får en kjernetemperatur på 56 grader. 

6. Ta av grillen og la lammelåret hvile i ca. 15 minutter, dette gjør at du får en slutttemperatur på 60-62 grader som er helt perfekt!