Pinnekjøtt: Ta finalen på grillen!

Når Flying Culinary Circus skal lage det perfekte pinnekjøttet så fyrer de opp grillen!

På oppdrag fra vår kunde Linde, AGA Propan, oppfordrer vi til vintergrilling sammen med de kule kokkene i Flying Culinary Circus.

Hans-Kristian Elvedal Larsen og Mathias Herseth Spieler i FCCBBQ.

Foto: Christian Parkstad/FCCBBQ

“Et skikkelig tjuvtriks når det kommer til pinnekjøttet, er å legge det på grillen de siste fem minuttene før serveringen, da får du en perfekt karamellisering på kjøttet” – Hans-Kristian Elvedal Larsen, eier, kokk og produktfaglig konsulent i Flying Culinary Circus.

Flying Culinary Circus sin oppskrift på det perfekte pinnekjøttet - på kun fem minutter!

Her tar vi utgangspunkt i 2 kg pinnekjøtt

 

1 – Vann ut pinnekjøttet i ca.24 timer. Det er bedre med for lenge enn for kort. Bytt ut vannet minst en gang.

 

2 – Damp ferdig utvannet pinnekjøtt til ønsket mørhet.

 

3 – Fyr opp grillen til max og la den stå til den er skikkelig varm, ca 15-20 min. Avhengig av hvor god grill du har.

 

4 – Grill pinnekjøttet på direkte varme til du får en gyllen og fin stekeskorpe, og fettet blir sprøtt og deilig.

 

Server umiddelbart med ditt favorittgarnityr.