Perfekt ribbe på grillen

Når det er snakk om ribbe, er det en ting som går igjen: “Hvordan gjør jeg den perfekt og hvordan får jeg svoren sprø? 

 

Om det er noen som vet hvordan den perfekte ribben skal lages, er det Matthias og Hans-Kristian i Flying Culinary Circus, verdens første omreisende kokkegruppe. Etter å ha besøkt 65 land, kokkelert og underholdt kjendiser og kongelige, og samlet 300 000 timer med inspirasjon, har de utviklet, designet og produsert testvinnere blant griller og tilbehør, med suksess i hele Norden.

 

Ikke bare lager de den perfekte ribben, de skal også vise oss hvordan du kan gjøre det på grillen. Utendørs!

“Vintergrilling er undervurdert.” Det handler om å legge noe godt på grillen, og la det være der i god tid, så kan du pusle med alt annet i mellomtiden. Bare pass på at du har kontroll på temperaturen, og at du ikke åpner lokket hele tiden, og mister varme.”

 

Mathias Herseth Spieler

Eier, kokk og matfaglig konsulent i Flying Culinary Circus

https://fccbbq.no/

Flying Culinary Circus sin oppskrift på den perfekte grillribben

Her kan du ta utgangspunkt i en 1,5 kg ribbe

1 – Gni godt med salt og pepper på ribben som har ferdig rutet svor. La den stå minimum 24 timer i kjøleskap, men har du anledning anbefaler vi 2-3 dager.

2 – Ha ribben i en ildfast form med en halv liter vann i. Dekk med lokk  og plasser den på grillen på direkte varme på 220-240 grader i 60 minutter.

3 – Legg en liten klump av aluminiumsfolie under midten av ribben slik at fettet kan renne ned på alle kanter.

4 – Grill videre på 180-200 grader til ribba har kjernetemperatur på 85 grader (ca 1 time).

5 – Skru opp temperaturen til 240-250 grader og stek videre til svoren har blitt gyllenbrun og sprø.

6 –  Ta ribba av grillen og la den hvile i 15 minutter før du kutter den.

 

PS: Sliter du med å få all svoren sprø kan du bruke skibrenner, crème brûlée-brenner eller annen blåselampe. Men vær forsiktig, det er fryktelig kort vei fra perfekt til brent!