Har du glemt hvordan man slapper av?
Kunsten å gi deg selv en time-out

Det er vanskelig å slappe av hvis du hører lyden av emails på mobilen stadigvekk. Den ideelle ferien er når du kan slå av deg selv som arbeidstaker, og slå på den «nedjekka» deg.

Det er nok av ting å bekymre seg for. Hvordan skal man klare å sette ned hastigheten i topplokket og kroppen?

 

1

«Nedetid» er ren terapi. Kort ned «to-do-listen». Gi rom for improvisasjon og nye oppdagelser. Ta deg en ettermiddagslur hvis du føler for det. De fleste sover nemlig for lite. I stedet for å forsvinne inn i scrolling på mobilen, forsvinn inn i dine egne tanker.

 

2

Øv deg på å være takknemlig. Om morgenen skriv tre ting du er takknemlig for og om kvelden skriv tre positive ting fra dagen. Du vil oppdage hva som er bra for deg og bli bevisst på det du vil ha mer av.

 

3

Vær ærlig med deg selv om hva som får deg til å slappe av. Er det samvær med familie og venner, eller er det å tillate seg å være helt alene innimellom? Er det å ta 3 toppturer, eller høre lydbøker og musikk? Gjør det som får DEG til å føle ro.

 

4

Vi er «people pleasers». Det er vanskelig å sette grenser og si nei. Men vi må forstå at ved noen ganger å si nei får vi mer respekt, og vi trenger ikke hele tiden inngå kompromisser med oss selv.

 

5

Om sommeren bugner det av ferske grønnsaker, frukt og deilige fargerike retter. Nyt det og gjør kroppen en tjeneste.

 

 

God sommer!