Vinner-ritualer

Bama
Brief
Med fullpakket stjernelag skulle vi få folk til å spise mere frukt og grønt.
Type

Idé, film, markedsføring og nettside

Publisert

Høst 2021

Siden pandemiens start har frukt og grønt-konsumet blant nordmenn gått ned. Nasjonale kostundersøkelser viser at både barn og voksne i snitt kun spiser tre porsjon frukt, bær og grønnsaker om dagen, og bare én av fem spiser helsedirektoratets anbefalte 5 om dagen.

Dette ønsket BAMA å gjøre noe med!

I filmen møter vi landslagsspillerne Erling Braut Haaland, Caroline Graham Hansen og Martin Ødegaard – på trening og før kamp. Her viser de frem noen av sine «pre game rituals» – ting de gjør før de skal i ilden. Idrettsstjerner er store forbilder, og i split screen får vi se unge fans kopiere dem.

 

Realisme er denne filmens kvalitet, og hjelper til å skape en nærhet til de store stjernene. De er som oss, de må også spise sine 5 om dagen. Ungdom er også gjennom sosiale medier vant til å se hvordan de store stjerne er “off camera”, derfor ville det føles fjernt å lage noe alt for polert.

På landingssiden kan man se filmen, få tips om hvordan man spiser 5 om dagen, ta del i en visuell guide og bli inspirert av 685 oppskrifter.

«Filmen er et resultat av mye engasjement hos alle som har bidratt. Vi håper kampanjen får frem at 5 om dagen er enkelt med gode rutiner, uansett om du er proff eller bare har det gøy med ball. Det vil være en skikkelig nettsuser om vi inspirerer mange til å finne sine egne 5 om dagen-ritualer, sier Ingebjørg Hjortdahl, marketingsjef i BAMA.

 

Musikken i filmen er laget av Isak Heim & Rat City. Brødrene Kent og Cato i Rat City er tidligere kjent i Norge fra Donkeyboy, men også deres debutsingle Kind of Love som ble et stort hit i 2019.

 

Kampanjefilmen vil vises både på TV, kino fra 13 september og i sosiale- og digitale medier.